zondag 18 mei 2014

Herkeuring

Voor de derde keer in mijn carrière mocht ik op visite bij de keuringsarts van het UWV. Gelukkig was het dezelfde arts als de eerste twee keer, dat scheelt uitleggen, en bovendien vond ik haar best sympathiek, wat natuurlijk nog geen enkele garantie was dat ik haar opnieuw zo zou aantreffen. Maar ook dit keer werden we vriendelijk ontvangen, en opende zij het gesprek over de defecte lift en de niet werkende verwarming. Ik heb serieus problemen met traplopen en na de steile trap van de parkeergarage kon de trap van het UWV-gebouw er eigenlijk niet meer bij. Daarna heb ik mijn verhaal gedaan, welke specialisten ik heb bezocht, welke nieuwe aandoeningen er zijn bijgekomen en hoe het tegenwoordig met me gaat. Gewoon heel eerlijk, zonder te overdrijven. Het gesprek verliep goed, ik had niet het gevoel te moeten bewijzen dat werken echt niet gaat. Conclusie van de keuringsarts was dat er de laatste twee jaar geen verbetering is opgetreden -surprise surprise- en dat het ook niet aannemelijk is dat dat nog gaat gebeuren. Een IVA uitkering wordt daarom aangevraagd. Dit moet nog wel door de stafarts worden goedgekeurd, en misschien moet ik ook weer opnieuw naar de arbeidsdeskundige, ik wacht maar af. Het zit er weer op voor deze keer en ik kijk er met een tevreden gevoel op terug. Wat er straks in het verslag staat blijft helaas altijd een verrassing. Ik krijg nu al kriebels in mijn buik bij het idee dat er binnenkort een envelop met het bekende blauwe logo in de bus ligt.

Wat die dag misschien nog wel het meeste indruk op mij heeft gemaakt is dat lief na afloop zei: 'als je alles zo achter elkaar vertelt heb je toch heel wat om mee te moeten dealen'. En daar word ik op mijn beurt dan weer verdrietig van.

12 opmerkingen:

 1. Dat is al een fijne pluspunt dat je met tevreden gevoel weg ging. Het kan ook anders zoals je zelf waarschijnlijk wel zou weten.
  Hoop dat de uitslag net zo een gevoel geeft.
  Kan me voorstellen dat het je verdrietig maakt, net of het even goed binnen komt na die uitspraak.

  Dikke knuffel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat lijkt mij dat fijn, gewoon dezelfde arts elke keer. Ook fijn te horen dat het ook op deze manier kan gaan en de IVA gun ik je van harte, het zal je een hele hoop rust geven dat je dat achter je mag laten. Het zijn toch hele zware gesprekken waarin je alles wat je mankeert op een rijtje moet zetten en als een ander er dan ook nog de nadruk op legt dan is het pas echt echt. Sterkte met al je gevoelens op een rijtje te krijgen, ik denk dat het er heel wat zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel lieve Marga, ook jij begrijpt (helaas) uit ervaring maar al te goed wat een stress die hele UWV toestand geeft.

   Verwijderen
 3. Lijkt me erg lastig en wellicht ook confronterend zo'n gesprek... Fijn dat het er weer op zit!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Elize, ik ben echt heel blij dat het achter de rug is.

   Verwijderen
 4. Fijn dat je met een tevreden gevoel terug kunt kijken op het gesprek. En ik duim dat het zo ook op papier komt voor je. Ik snap heel goed dat je verdrietig wordt van de opmerking van je lief. Logisch dat het pijn doet als je alles nog eens bij elkaar optelt. Het is ook heel veel waar je mee moet omgaan. Het valt af en toe echt niet mee om je leven te leven met alles wat er met jou gebeurt. Daar mag je verdrietig over zijn. Heel veel sterkte lieve meid. Knuffel van Riet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Riet, ik waardeer je reactie zeer. Het is inderdaad best veel waar ik mee moet zien te dealen maar als ik aan jouw toestand denk heb ik ook heel veel respect voor hoe jij daar mee omgaat.

   Verwijderen
 5. Nou deze hobbel is (weer) genomen. Ik duim voor je dat het een IVA uitkering wordt. Natuurlijk niet wat je ooit hoopte voor je leven maar in deze omstandigheden gaat dat wel rust geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zal voor je duimen dat je de IVA toegewezen krijgt. Het lijkt mij niet meer dan logisch. Fijn dat je met een tevreden gevoel wegging. Ik heb vanochtend keuring voor Wajong gehad, maar dat was niet zo'n succes. Je moet tegenwoordig volgens mij half dood zijn om daarvoor in aanmerking te komen.
  Ik snap trouwens heel goed dat je even verdrietig werd. Het is niet niks wat je allemaal (hebt) mee(ge)maakt. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is een waarheid als een bus, alles achter elkaar gezet is het een een behoorlijke opsomming. De aanvraag voor de IVA is een goede stap in de juiste richting. Denk dat er geen ontkomen aan is. Eindeljk gerechtigheid, tenminste, van de instantie die je zo op de huid heeft gezeten. Ik ben blij voor je, kan mij niet voorstellen dat het niet doorgaat. Dikke knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Drie keer is scheepsrecht zeggen ze. Ik hoop voor jou dat het goedgekeurd wordt en dat je weer een hoofdstuk af kunt sluiten. Niet dat dat nu zo leuk is, maar het geeft wel rust. En natuurlijk heb je veel op je bordje gekregen, anders zat je nu niet in zo'n positie, maar daar heb je ook niet om gevraagd toch?

  BeantwoordenVerwijderen