donderdag 2 januari 2014

Terugblik

Een beetje laat, ik weet het, maar eigenlijk was ik niet van plan een terugblik over 2013 te schrijven. De laatste jaren waren nou eenmaal niet zo spetterend dus hou ik niet van terugkijken. Toch op de laatste dag van het oude jaar kwam ik toch tot de conclusie dat 2013 zo gek nog niet was. Het gevoel over 2013 wat vooral blijft hangen is rust, rust in mijn hoofd en rust in mijn lijf. En misschien ook wel een stukje aanvaarding dat mijn leven nooit meer wordt zoals het was.

Natuurlijk was er de tegenvaller omdat mijn immunoloog opeens was verdwenen en zijn opvolger een nachtmerrie bleek, maar zelfs aan dat idee raakte ik gewend. Dan maar geen specialist die mij wil behandelen voor Sjögren. De rest van het jaar bezocht ik nog vier specialisten (vier ja, ik schrok er zelf van toen ik het zo optelde) voor andere klachten. Twee van hen deden waar ik voor kwam namelijk de klachten behandelen. Over de andere twee hou ik wijselijk mijn mond. Ik heb niet alles in mijn blog beschreven, sommige zaken zijn gewoon privé, maar steeds meer lijkt het er op dat er toch echt iets mis is met mijn immuunsysteem.

Wat 2014 gaat brengen…ik heb geen idee. Ik hoop dat de spierzwakte in mijn bovenbenen niet erger wordt, ik probeer er in ieder geval zo min mogelijk aan te denken. We zullen wel zien. Ook heb ik geen bijzondere doelen behalve dan zorgen dat ik me zo comfortabel mogelijk voel. Als dat inhoudt dat ik mijn plannen voor die dag moet cancelen en de hele dag op de bank hang dan is dat maar zo. Ik hoop dat dit jaar ook weer een rustig jaar wordt!

13 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat je zo op 2013 terug kunt kijken, het positieve kunt blijven zien. Ik wens je een heel rustig 2014 toe, rust in je hoofd, rust in je lijf en rust in je leven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor jou hetzelfde Marga. Dat het met je gezondheid eindelijk weer de goede kant op gaat.

   Verwijderen
 2. Ik wens je alleszins vele fijne momenten toe in 2014!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik jou ook Orange, dat 2014 een jaar mag worden waarin al je wensen worden vervuld!

   Verwijderen
 3. Al met al was 2013 helemaal geen slecht jaar voor mij/ons. But the best is yet to come (oftewel: hoop doet leven!)...

  Ik hoop voor jou ook alle goeds.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat voor jou 2013 ook best oké was. Op naar 2014!

   Verwijderen
 4. Soms kan het best lastig zijn om even terug te kijken. Gelukkig kan er toch nog in moeilijke tijde wat positiefs uitkomen. Rust in hoofd en lijf is denk ik een van de fijnste dingen die je kan hebben op het moment. Gelukkig heb je dat gekregen in 2013. En inzichten hoe je het beste je leven in kan delen om het zo prettig mogelijk te hebben.

  Ik hoop zo dat het met de benen weer vooruit gaat. Dat je in 2014 net zoveel rust mag hebben zoals je het afgesloten hebt. Al het goed wens ik je in 2014.

  Liefs Debby

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Debby, en wat een wijze woorden weer.

   Verwijderen
 5. Fijn dat je het afgelopen jaar rust hebt kunnen vinden. Ik hoop dat je veel mooie momenten mag beleven in het nieuwe jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De tijd moet er vaak overheen om dingen in juiste verhoudingen te kunnen zien. Maar ik begrijp je wel: ook ik kijk liever vooruit in plaats van achterom, al valt er juist veel van te leren. Laten we afspreken dat we het nieuwe jaar heel positief tegemoet zien, en degenen die niet met ons of onze gezondheid willen meewerken, maar in de klei moeten zakken...
  Je hebt een waardevol blog geschreven!
  Liefs Kakel

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik hoop voor je dat het nieuwe jaar net zo rustig blijft als dat je het oude jaar hebt afgesloten. Luisteren naar je lichaam kan veel voordelen opleveren en acceptatie is het moeilijkste wat er is, maar geeft je wel de rust die je nodig hebt.
  Ik wens je veel rustige momenten toe.

  BeantwoordenVerwijderen