donderdag 17 oktober 2013

Zeg maar nee

Ik had mezelf beloofd niet meer naar mijn huisarts te gaan tenzij ik iets gebroken, iets bloederigs, of ander soort zeer ongezond maar duidelijk zichtbaar letsel had. Mijn brief naar hem en zijn reactie daarop hebben wel veel nare gevoelens weggenomen maar desondanks is de berg naar zijn praktijk nog steeds hemelhoog. Om redenen die ik hier nu niet wil uitleggen besloot ik toch een afspraak te maken. De dag voorafgaand aan het consult oefende ik wat ik zou gaan zeggen, en vooral ook wat ik niet wilde zeggen want tijdens stressmomenten wil ik er nog weleens dingen uitflappen waar ik later spijt van heb. Vlak voor tijd gierde alsnog de zenuwen door mijn lijf. Enkele dagen eerder was ik bij de tandarts en daar ging ik een stuk relaxter naar toe. Eenmaal bij de huisarts binnen ratelde ik mijn gerepeteerde verhaaltje af, dat lukte godzijdank zonder tranen. Naar mijn nieuwe klachten werd gelukkig serieus geluisterd en dat was een hele opluchting. De huisarts opperde zelfs dat een en ander zo maar zou kunnen samenhangen met mijn haperend immuunsysteem. Dat was zowaar voor het eerst dat ik van hem hoorde dat hij denkt dat er misschien iets mis is met mijn immuunsysteem i.p.v. iets mis tussen mijn oren. En terwijl ik eigenlijk ook niet meer naar een specialist wil –ik ben er echt klaar mee om steeds te moeten vertellen wat mijn klachten zijn want ze weten toch nooit wat ik mankeer- heb ik nu twee verwijzingen gescoord. Zoiets van: zeg maar nee, dan krijg je er twee. 

9 opmerkingen:

 1. Wat ben ik blij voor jou lieve Karin, dat je nu eindelijk serieus genomen wordt.
  Hahahah zeg maar nee en je krijgt er twee, geweldig hoe jij erop komt.
  Sterkte bij specialisten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was in ieder geval heel opgelucht dat het gesprek goed liep.

   Verwijderen
 2. Nou, het kan verkeren blijkbaar. Gelukkig werd je nu wel serieus genomen door je huisarts, dat moet wel een opluchting zijn voor je. En dan meteen twee verwijzingen, meid nog even en jouw dag kan niet meer stuk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja heb ik weer even wat te doen. Twee keer naar dat mooie nieuwe ziekenhuis :-)

   Verwijderen
 3. Misschien heeft ie toch wel geluisterd de vorige keer maar durft ie niet te zeggen dat je gelijk hebt of zoiets..
  Succes bij je specialisten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zou het? Ik was in ieder geval al opgelucht dat hij mijn verhaal serieus nam.

   Verwijderen
 4. Waarschijnlijk heeft-ie toch iets opgestoken van je brief en jullie gesprek daarna. Hij lijkt nu verhip wel op een mens! Sterkte voor je afspraak bij de specialisten. Goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben nu ook wel blij dat ik de berg ben overgegaan. Ben benieuwd wat de specialisten nog weten.

   Verwijderen
 5. Hartstikke bedankt voor je kaart! Zo lief van je... xxx

  BeantwoordenVerwijderen