dinsdag 22 oktober 2013

Hypochonder

Het duurt uiteraard nog enkele weken voordat ik bij de specialisten terecht kan. De eerste verwijzing is voor de dermatoloog voor mijn zeldzame-spontane-blaren-op-mijn-voeten-ziekte. Niet levensbedreigend maar wel pijnlijk en vervelend want in geval van een blaar kan ik een dag of tien alleen maar teenslippers aan en da’s momenteel best heel koud buiten. Jaren geleden had ik er ook al last van maar toen besloot ik de medicijnen (Prednison e.d.) niet te nemen. Uiteindelijk verdween het vanzelf. Nu de blarenellende terug is duim ik heel hard dat een of andere slimme bolleboos een minder heftig middel heeft ontdekt. Aangezien mijn oude dermatoloog de kuierlatten heeft genomen wil zijn vervanger mij eerst zien. Ik vind het best, mijn dag kan maar ergens mee zijn gevuld.

Na enige twijfel heb ik besloten om de tweede specialist inclusief klachten niet met de rest van de wereld te delen. Niet hier op dit blog, en ook niet in mijn naaste omgeving. Dit omdat er altijd personen zijn die deze klachten – ├╝berhaupt wat voor klachten dan ook - herkennen en hier een ziektebeeld aan koppelen. Hoe lief bedoelt ook, ik wil die adviezen niet. De hypochonder in mij heeft in het verleden met dokter Google de meest vreselijke aandoeningen ontdekt en ik werd daar erg onrustig van. Dus nadat de afspraak was gemaakt heb ik vreselijk mijn best gedaan om welke diagnose dan ook uit mijn hoofd te deleten. En dat wil ik graag zo houden.

6 opmerkingen:

 1. Wat vreselijk die blaren en vooral nu dat het kouder wordt.
  Ik hoop dat het snel over gaat zonder prednison.

  Sterkte!

  Debby
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Raar verhaal, van die blaasjes. En vervelend ook zeg. Bah! Hoop idd dat er nieuwe inzichten zijn want Prednison is zo mogelijk nog vervelender :(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met teenslippers lopen in dit jaargetijde is inderdaad geen pretje, maar met blaren lopen ook niet. Ik hoop dat er een goede oplossing voor je is.

  BeantwoordenVerwijderen